Окуляри-комп’ютер Google Glass будуть передавати звук через кістки і тканини черепа

Окуляри-комп’ютер Google Glass будуть передавати звук через кістки і тканини черепа

Окуляри-комп’ютер Google Glass будуть передавати звук на основі кісткової і тканинної провідності: за рахунок використання даного ефекту звукові хвилі від апарату потрапляють безпосередньо у внутрішнє вухо.

Джерело: Відомості

Окуляри-комп’ютер Google Glass будуть передавати звук на основі кісткової і тканинної провідності: за рахунок використання даного ефекту звукові хвилі від апарату потрапляють безпосередньо у внутрішнє вухо, минаючи барабанну перетинку. Звуки зможе чути тільки користувач, оточуючим вони будуть невиразні. За даними сайту Бюро США по патентах і товарних знаках (USPTO), заявка, що описує дану технологію, була подана Google 10 жовтня 2011, а опублікована 23 січня 2013 року.

В описі заявки говориться, що за "доставку" повідомлень і мелодій безпосередньо в орган слуху відповідає вібраційний датчик, вбудований в рамку окуляр. Вібрації можуть досягати різних кісток: за очима, над носом або поруч з бровами.

Технологія кісткової провідності для передачі звуку не нова. Вона вже застосовується, наприклад, в Bluetooth-гарнітурах і навушниках Aftershokz і Panasonic, а також в смартфонах Kyocera. Стверджується, що звук при цьому виходить помітно більш збалансованим і м'яким навіть при низькому рівні гучності. Крім того, така технологія дозволяє почути співрозмовника навіть в дуже галасливих умовах, наприклад на вулиці чи на вокзалі.

В кінці січня - початку лютого Google проведе заходи, де розробники зможуть ознайомитися з Glass і зайнятися створенням ПО для нього. Доставку комп'ютерів по передзамовленням Google поки не почала. Вихід Google Glass на масовий ринок очікується не раніше 2014 року.

Судячи з усього, коли-небудь такі окуляри будуть виконувати ті завдання, для яких зараз використовується смартфон: відправка голосових повідомлень, фото-та відеозйомка, інтернет-серфінг, навігація, відправка файлів друзям та ін. У пристрій збираються вмонтувати мікрофон, динамік, камеру, проектор та сенсорні датчики, інформує hitech.newsru.com

Управління розумними очками можливо за допомогою голосу або через дотик до невеликої панелі, що знаходиться на правій дужці окулярів. Дисплей пристрою, який здійснює функцію виведення інформації, знаходиться трохи вище рівня правого ока користувача. Поки ж пристрій можна використовувати тільки як переносну відеокамеру.

Loading...