Гнучке скло надійде в серійне виробництво

Гнучке скло надійде в серійне виробництво

Компанія Corning Inc розробила унікальне гнучке скло, властивості якого допускають рулонні поставки, при цьому не порушуючи його структуру.

Джерело: Відомості

Компанія Corning Inc розробила унікальне гнучке скло, властивості якого допускають рулонні поставки, при цьому не порушуючи його структуру. Нове скло отримало назву Corning Willow і являє собою найтонший матеріал, товщина якого не більше 100 мкм (1 мкм = 0.001 мм), що в три рази тонше іншого відомого продукту цієї компанії, скла Gorilla Glass.

Гнучке скло — дійсно унікальний матеріал, але створити методику його серійного виробництва, яка б дозволяла випускати його в рулонах, виявилося не так просто. Фахівці компанії розробили унікальну виробничу лінію, на якій скло Willow випускається смужками довжиною більше 300 метрів. У певний момент ще не застигле скло починають згортати в рулон, тому що тільки таким чином вдалося досягти необхідного виробничого ефекту. Ці рулони і є тим продуктом, який надійде до замовника. Таким чином, клієнт сам зможе вибрати розмір і розрізати найтонше скло в залежності від габаритів пристрою, в якому його передбачається використовувати, пише supreme2.ru

У перспективі, компанія припускає використовувати технологію рулонного виготовлення скла і для збірки дисплеїв, якщо Corning Willow доведе свою спроможність і отримає необхідну комерційну підтримку з боку партнерів. Відзначимо, що перші пристрої, в яких буде використано новий тип скла, можуть з'явитися вже в поточному році.

Loading...