Японія побудує вітряну ферму на узбережжі

Японія побудує вітряну ферму на узбережжі

У Японії буде побудована найбільша за площею вітряна «електростанція», яка розташується неподалік від нещасливої ​​АЕС Фукусіма-1, аварія на якій в 2011 році, стала великим випробуванням для цієї невеликої острівної держави.

Джерело: Відомості

У Японії буде побудована найбільша за площею вітряна «електростанція», яка розташується неподалік від АЕС Фукусіма-1, аварія на якій в 2011 році стала великим випробуванням для цієї острівної держави.

Будівництво 143 вітряків, які розташуються біля узбережжя на плавучих станціях, прикріплених до дна моря якорями, займе в цілому 7 років. Після запуску в експлуатацію вітряні установки зможуть видавати потужність у 1 гВт. Даний проект є частиною державної програми, що передбачає перехід всіх споживачів електрики на екологічно чисту енергію власного виробництва в термін до 2040 року, передає supreme2.ru

Що стосується вітряної ферми, то і вона не буде повністю захищена і безпечна, тому що знаходиться в прибережній зоні, яка небезпечна через цунамі та інші природні впливи. Але наслідки від таких впливів, за оцінкою фахівців, будуть стосуватися лише обладнання, і ні в якому разі не зачеплять людські життя.

Loading...