Компанія Intel допоможе Стівену Хокінгу працювати ефективніше

Компанія Intel допоможе Стівену Хокінгу працювати ефективніше

Стан одного з найбільш впливових і відомих фізиків-теоретиків і космологів нашого часу Стівена Хокінга поступово погіршується, що негативно впливає і на його здатність взаємодіяти із зовнішнім світом.

Джерело: Відомості

Стан одного з найбільш впливових і відомих фізиків-теоретиків і космологів нашого часу Стівена Хокінга поступово погіршується, що негативно впливає і на його здатність взаємодіяти із зовнішнім світом. У зв'язку з цим вчений звернувся в Intel з проханням оптимізувати і доопрацювати використовуваний їм у поточний момент комп'ютерний інтерфейс для підвищення швидкості набору тексту і взаємодії з ПК.

Хокінг страждає від паралічу і може контролювати лише деякі м'язи обличчя. Для того щоб спілкуватися і працювати з ПК, він використовує спеціальний інтерфейс, вибираючи потрібну букву за допомогою курсора, що постійно переміщується по алфавіту. У поточний момент швидкість набору тексту вченим складає в середньому одне слово в хвилину. При цьому він продовжує працювати і писати книги. Наприклад, написана спільно з Леонардом Млодіновим книга «Вищий задум» через кілька днів після релізу стала бестселером на Amazon.com. Можливо, в Intel зможуть допомогти вченому зробити його роботу більш ефективною, повідомляє itc.ua

За словами технічного директора Intel Джастіна Раттнера, в компанії бачать кілька способів допомогти Хокінгу. Крім мімічного м’яза щоки, вчений здатний контролювати і деякі інші м’язи обличчя, трохи рухати бровами і губами. За допомогою двох різних рухів вже можна використовувати азбуку Морзе. Хоча в Intel більш амбітні плани повної переробки поточного інтерфейсу введення і використання в ньому декількох типів рухів доступних 71-річному фізику. У разі успіху, швидкість набору тексту збільшиться в п'ять-десять разів, хоча поки ні про які терміни реалізації ідеї компанія не повідомляє.

Loading...