Вчені винайшли тканину, яка слугуватиме підзарядкою для мобільних телефонів

Потребу в зарядному пристрої часто відчувають любителі мобільних апаратів, які знаходяться далеко від традиційних джерел живлення.

Джерело: Відомості

Потребу в зарядному пристрої часто відчувають любителі мобільних апаратів, які знаходяться далеко від традиційних джерел живлення. Найчастіше їм доводиться миритися з неможливістю підзарядки улюбленого гаджета, або ж завжди мати під рукою запасне джерело живлення. Звичайно ж, такий спосіб не може влаштувати сучасну людину, тому японські вчені винайшли унікальну тканину, за допомогою якої можна здійснювати підзарядку всіляких електронних пристроїв, передає supreme2.ru

У структуру нової тканини вбудовані мініатюрні фотоелементи, які перетворять сонячну енергію в електрику, дозволяючи використовувати її для різних потреб. З такої тканини можна пошити звичайний одяг і забезпечити спеціальним роз'ємом для підзарядки. На жаль, поки фотоелементи такої тканини дуже недовговічні, що не дозволяє говорити про її широке комерційне використання, але перспективи у технології при відповідному розвитку, звичайно ж, є.

Loading...