На Марс потрібні космонавти з перельотом в один кінець

На Марс потрібні космонавти з перельотом в один кінець

Приватна організація починає шукати кандидатів, які хотіли б оселитися на Марсі ... назавжди.

Джерело: Відомості

Приватна організація починає шукати кандидатів, які хотіли б оселитися на Марсі ... назавжди.

Голландська організація Mars One, яка планує колонізацію Червоної планети до 2023 року, нещодавно опублікувала критерії заявки і оголосила, що, нарешті, вибере перших землян для перельоту на Марс.

Хто ж може подати заявки на поїздку в один кінець на планету Марс? Як стверджують представники проекту Mars One, марсонавтом може стати будь-яка людина, яка відповідає таким вимогам:

- Фізично і розумово здорова людина

- Вік старше 18-ти років

- Особисті якості: «витривалий, легко пристосовується до нової обстановки, допитливий, творчий і винахідливий»

- Володіє глибоким розумінням мети місії

- Вміє будувати і підтримувати здорові відносини

- Володіє схильністю до самоаналізу і здатністю довіряти

Кандидати можуть бути з будь-якої країни світу, але бажано володіти елементарними знаннями англійської. Також всі бажаючі повинні будуть присвятити 8 років підготовки до місії 2023 року. Враховуючи, що це буде переліт без повернення на Землю, можливо сміливцю, який зважився на такий подвиг, потрібно або глибоко ненавидіти планету Земля, або не мати нічого, заради чого можна було б жити.

Процес відбору починається в першій половині 2013 року. Експерти та глядачі реаліті шоу, яке буде розповідати про процес підготовки, виберуть 6 груп по чотири людини для місії. Тільки одна з цих груп відправиться на Червону планету в вересні 2022 року і оселиться на Марсі, а інші групи поступово приєднаються до них у наступні роки, інформує mirfactov.com

Учасники проведуть 8 років підготовки, включаючи моделювання місії, практику в середовищі, де обмежено пересування, уроки по електроніці, ремонту устаткування і основи медичної допомоги.

Згідно з планом проекту Mars One, реаліті-шоу не тільки допоможе землянам вирішити, хто представить нашу планету, але і стане головним джерелом фінансування місії. Телевізійне шоу буде розповідати про процес відбору та підготовки до місії і документувати життя космонавтів на Марсі. Перші тести будуть проведені в 2016 році, коли на Марс відправлять марсоходи, обладнання та запаси харчування. 

Loading...