До кінця року Apple продаватиме iPhone для бідних

До кінця року Apple продаватиме iPhone для бідних

Apple планує продавати зменшену і здешевлену версію смартфона iPhone вже в цьому році. Новинка буде призначена головним чином для споживачів з країн, що розвиваються.

Джерело: Відомості

Apple планує продавати зменшену і здешевлену версію смартфона iPhone вже в цьому році. Новинка буде призначена головним чином для споживачів з країн, що розвиваються, повідомляють іноземні ЗМІ.

Apple працює над смартфоном за більш прийнятною ціною з лютого 2011 року, але випустити розробку зможе лише до кінця 2013 року. Очікується, що «iPhone для бідних» коштуватиме в діапазоні від 100 до 150 доларів, передає УНН.

Незважаючи на те, що офіційно прес-служба Apple поки не коментує дані про бюджетний iPhone, джерела в компанії говорять, що переговори щодо виробництва iPhone з азіатськими виробниками вже ведуться. Крім того, компанія веде обговорення можливості продажу бюджетного iPhone і в США.

Компанія Apple, створюючи дешевий iPhone, зацікавлена в першу чергу у виведенні цієї моделі на ринок країн, що розвиваються. Зараз в таких країнах, як Китай, Індія, Малайзія, деяких близькосхідних країнах Apple має власну частку, але значно більшою популярністю користуються бюджетні Android-моделі смартфонів виробництва Samsung, LG, Lenovo й інших. Згідно з даними IDC, в третьому кварталі 2012 року частка Android в загальному обсязі нових проданих смартфонів склала 75%, проти 15% у Apple.

Джерела в компанії говорять, що дешевий iPhone може мати екран меншого розміру, він буде створений з більш дешевих компонентів в порівнянні з начинкою сучасного iPhone 5. Крім того, ця версія смартфона буде продаватися без будь-якої прив’язки до оператора і компанії не будуть нав’язувати з новим смартфоном дорогих тарифних планів.

Loading...