Екіпаж Міжнародної космічної станції зустріне Новий рік 15 разів

Екіпаж Міжнародної космічної станції зустріне Новий рік 15 разів

Екіпаж Міжнародної космічної станції (МКС) зустріне Новий рік 15 разів: перший раз — вдень 31 грудня, пролітаючи над Новою Зеландією, і останній — вдень 1 січня, коли станція буде пролітати над Тихим океаном на схід Австралії.

Джерело: Відомості

Екіпаж Міжнародної космічної станції (МКС) зустріне Новий рік 15 разів: перший раз — вдень 31 грудня, пролітаючи над Новою Зеландією, і останній — вдень 1 січня, коли станція буде пролітати над Тихим океаном на схід Австралії, передає УНН з посиланням на іноземні ЗМІ.

В даний час на МКС несуть вахту космонавти Роскосмоса Олег Новіцький, Євген Тарелкін, Роман Романенко, астронавти НАСА Кевін Форд і Томас Машберн, а також астронавт Канадського космічного агентства Кріс Хадфілд.

27 грудня екіпаж привітав Дід Мороз під час сеансу зв'язку з Центром управління польотами.

У ЦУПі повідомляють, що 30 грудня, о 14.15 мск, буде організовано сеанс зв'язку ЦУП-МКС для сімей російських космонавтів Новицького і Тарелкіна, які привітають своїх рідних з наступаючим Новим роком. Цього ж дня, о 15.25 мск, буде проведений аналогічний сеанс зв'язку ЦУП-МКС вже з родиною Романа Романенка.

У свою чергу, начальник відділу харчування Інституту медико-біологічних проблем РАН (ІМБП) Олександр Агурєєв повідомив, що під час святкового новорічного вечора, коли весь екіпаж збереться за загальним столом, продуктовий набір буде стандартним.

«Екіпаж буде використовувати ті посилки, які прибули на вантажному кораблі «Прогрес» і які привіз екіпаж, який недавно прибув на станцію (Романенко, Машберн і Хадфілд) на пілотованому кораблі «Союз ТМА-07М», зокрема, свіжі фрукти і овочі, рибні консерви», — пояснив Агурєєв. 

Loading...