Людей почнуть клонувати через 50 років

Людей почнуть клонувати через 50 років

Можливо, незабаром у людей з’являться клони. Людство погодиться з надійними методами клонування, особливо якщо мова буде йти про те, щоб повернути батькам трагічно загиблу дитину.

Джерело: Відомості

Можливо, незабаром у людей з’являться клони. Так, на думку нобелівського лауреата в галузі медицини Джона Гердона, людство погодиться з надійними методами клонування, особливо якщо мова буде йти про те, щоб повернути батькам трагічно загиблу дитину, або про лікування серйозних патологій, пише Емануела Ді Паскуа в матеріалі, опублікованому на сайті газети Corriere della Sera.

«Клонування людських істот. На думку деяких, це щось прекрасне, на думку інших — щось, що викликає тривогу, але в будь-якому випадку мова не йде про наукову фантастику, судячи за словами сера Джона Гердона, лауреата Нобелівської премії в галузі медицини, який отримав нагороду за свої дослідження у сфері стовбурових клітин», — цитує видання «Сегодня».

«В одному з інтерв’ю, присвяченому перспективам клонування людей, учений зазначив, що репродуктивне клонування пов’язане з цілою низкою проблем, зокрема, з імовірністю прояву аномалій, в той час як терапевтичне клонування надасть людству великі можливості», — пише автор статті.

«Якщо техніка клонування буде здійснюватися з винятковою точністю, то, за словами Джона Гердона, клонування людської істоти стане прийнятним з етичної точки зору у всьому світі. Нобелівський лауреат відзначає, що через 50 років може йтися про реальний сценарій. Так, наприклад, трагічна смерть дитини може виправдати дане рішення і навіть підштовхнути до його реалізації. Достатньо буде мати материнську яйцеклітину і деяку кількість клітин епітелію померлої дитини, щоб створити клона. За словами вченого, механізм клонування дуже простий: «Йдеться про просте копіювання того, що вже створила природа», — пише автор статті.

Loading...