Японці створили ноги, що крокують під дією власної ваги

Японці створили ноги, що крокують під дією власної ваги

Японські фахівці в галузі робототехніки з Університету міста Нагоя розробили унікальну систему, яка являє собою робо-ноги BlueBiped, що пересуваються за рахунок використання власної ваги.

Джерело: Відомості

Японські фахівці в галузі робототехніки з Університету міста Нагоя розробили унікальну систему, яка являє собою робо-ноги BlueBiped, що пересуваються за рахунок використання власної ваги. У конструкції не застосовуються двигуни та інше обладнання, які б допомагали в цьому процесі.

Інженери говорять про створення практично ідентичної людської ходьби, яку здатні відтворити роботизовані ноги. Причому, окрім зовнішньої схожості, були дотримані і пропорційні характеристики, а також відтворено принцип дії суглобів та інших частин ніг людини. Для того, щоб змусити рухатися алюмінієві штучні ноги, необхідно лише дати їм легкий поштовх і забезпечити невеликий ухил, який потрібно для нормального функціонування конструкції, пише supreme2.ru

Винахід BlueBiped вже пройшов перші випробування, в ході яких ноги прокрокували 13 годин, пройшовши майже 15 км без зупинки. При цьому, механізм виконав всі дії бездоганно, не допустивши жодної помилки. Автори проекту вже розглядають варіант комерційного використання технології і активно працюють у цьому напрямку.

Loading...