Сьогодні відбудеться єдине в цьому році повне сонячне затемнення

Сьогодні відбудеться єдине в цьому році повне сонячне затемнення

Єдине в цьому році повне сонячне затемнення настане на Землі сьогодні.

Джерело: Відомості

Єдине в цьому році повне сонячне затемнення настане на Землі сьогодні. Смуга місячної тіні пройде через весь Тихий океан, але на суші спостерігати повну фазу затемнення можна буде тільки на півночі Австралії.

Затемнення почнеться о 19:37 за Гринвічем 13 листопада (21:37 за київським часом), коли Землі торкнеться півтінь Місяця. Приблизно через годину, о 20.35 за Гринвічем, почнеться повна фаза — місячна тінь почне свій шлях із північного узбережжя Австралії, з точки приблизно за 150 км на захід від міста Дарвін. Потім тінь перетне затоку Карпентарія і знову повернеться на сушу у Квінсленді.

Найбільшим містом на шляху місячної тіні, «столицею затемнення», буде Кернс на західному узбережжі Австралії, де живуть близько 150 тис. осіб. Місцева газета Cairns Post повідомила, що поспостерігати за затемненням у місто прибудуть близько 80 тисяч вчених і туристів.

Максимальної фази затемнення досягне о 22:11 за Гринвічем, у точці на півдні Тихого океану, де його тривалість складе 4 хвилини 2 секунди. Місячна тінь покине Землю о 23:48 за Гринвічем.

Loading...