У п’яти містах України з’являться Силіконові долини, на які витратять 12 млрд. гривень

Кабінет Міністрів затвердив подане Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами попереднє техніко-економічне обґрунтування національного проекту «Технополіс».

Джерело: Відомості

Кабінет Міністрів затвердив подане Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами попереднє техніко-економічне обґрунтування національного проекту «Технополіс» — створення інфраструктури інноваційного розвитку та високих технологій. Про це йдеться в постанові уряду № 1014, передають «Коментарі».

«Технополіс» спрямований на інформаційні та комунікаційні технології, біотехнології і фармацевтику, енергозбереження та енергоефективність, нанотехнології, аерокосмічну індустрію, мікроелектроніку.

Пріоритетні міста для реалізації проекту:

Київ, Харків, Львів, Дніпропетровськ, Донецьк.

Кількість робочих місць — 70 000-75 000.

Загальна площа будівництва — 1600-2000 тис. кв. метрів

Загальний обсяг інвестицій (попередній) — 10,3-12,6 млрд. грн.

Проект BIONIC Hill, який уже почали реалізовувати в Києві, стане складовою національного проекту «Технополіс». Передбачається, що в ньому буде трудитися близько 35 000 людей, а загальна площа будівництва становитиме 950 тис. кв м. На це заплановано 6,23 млрд. грн.

Реалізація національного проекту «Технополіс» здійснюється за рахунок коштів приватних інвесторів і/або державних підприємств, що належать до сфери управління Держагентства.

Державна підтримка надається у формі:

1) державних гарантій для забезпечення виконання боргових зобов’язань за залученими позиками;

2) компенсації відсотків за кредитами;

3) фінансування реалізації національного проекту за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів шляхом надання кредитів, позик та інвестицій, а також коштів, отриманих для поповнення статутного капіталу державного підприємства, яке належить до сфери управління Держагентства.

Держагентство має розробити і подати у місячний термін Кабінетові Міністрів зміни до Закону «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо звільнення замовників від пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту в разі будівництва об’єктів будівництва та інженерно-транспортної інфраструктури «Технополісу».

Мінфін повинен передбачити кошти в бюджеті 2013, а також у бюджетах наступних періодів на нацпроект.

До BIONIC Hill планується побудувати під’їзну автомобільну дорогу від Кільцевої дороги (вул. Міська) до земельної ділянки по вул. Пономарьова, 1а, у Святошинському районі м. Києва.

Loading...