До кінця століття суперштормів, подібних до «Сенді», стане значно більше

До кінця століття суперштормів, подібних до «Сенді», стане значно більше

Група експертів по зміні клімату вважає, що до кінця цього століття танення морського льоду в Арктиці призведе до підвищення рівня води на 76 сантиметрів, що в результаті збільшить інтенсивність штормів та їх масштаби.

Джерело: Відомості

Група експертів по зміні клімату вважає, що до кінця цього століття танення морського льоду в Арктиці призведе до підвищення рівня води на 76 сантиметрів, що в результаті збільшить інтенсивність штормів та їх масштаби, передає ТСН.

Професор Принстонського університету Майкл Оппенгеймер стверджує, що «Сенді» — провісник майбутнього. Збільшення кількості ураганів та підвищення рівня Світового океану створюють реальну загрозу на найближчі десятиліття.

Вчені прогнозують, що до кінця століття Арктика може залишитися майже без льодового покриву, і пояснюють, що зменшення кількості льоду означає підвищення температури води. А це — як холодильник із відкритими дверцятами.

Великі коливання у рухові повітряних мас дозволяють холодному повітрю з Арктики рухатися на південь, а теплому тропічному повітрю — на північ. Саме через зіткнення арктичного та тропічного фронтів, запевняють вчені, утворився супершторм «Сенді». 

Loading...