В США створили потужний комп’ютер, який прогнозуватиме негоду

У США офіційно відкрився найбільший суперкомп’ютерний центр Національного центру атмосферних досліджень, призначений для розвитку наук про Землю.

Джерело: Відомості

У США офіційно відкрився найбільший суперкомп'ютерний центр Національного центру атмосферних досліджень, призначений для розвитку наук про Землю. Вчені будуть використовувати ресурси нового центру, щоб вивчати складні процеси в атмосфері Землі: від атмосферних збурень до активності в підземних розломах, які допоможуть передбачати торнадо, урагани, землетруси, посухи та інші стихійні лиха.

За останні роки вимоги до потужності комп'ютерного обладнання для таких досліджень значно зросли. Очікується, що він зможе ефективно працювати на протязі як мінімум кілька найближчих десятиліть, передає hitech.newsru.com

Суперкомп'ютерний центр відкриває перед дослідниками небувалі можливості. Вони зможуть обмінюватися складними моделями і використовувати неймовірні обчислювальні потужності. Доступ до обчислювального пристрою обіцяє вченим нові висоти в галузях машинобудування, атмосферних, гідрологічних і обчислювальних науках.

Комп'ютери розташовані на площі приблизно 14 тис. кв. метрів. Більшість дослідників будуть взаємодіяти з центром віддалено, використовуючи персональний комп'ютер та Інтернет.

Loading...