Кількість смартфонів у світі перевищила мільярд

Кількість смартфонів у світі перевищила мільярд

Кількість використовуваних у світі смартфонів перевищила мільярд в III кварталі цього року.

Джерело: Відомості

Кількість використовуваних у світі смартфонів перевищила мільярд в III кварталі цього року. Експерти стверджують, що зростання ринку в найближчі роки прискориться. Ринки, що розвиваються дозволять зберігати такі темпи ще довгий час.

До свого першого мільярда ринок смартфонів добирався 16 років: аналітики ведуть відлік з виходом у 1996 році Nokia Communicator, який прийнято вважати першим смартфоном. Спочатку подібні пристрої були популярні лише у вузьких колах любителів гаджетів, але народної любові не здобули. І лише після того, як в 2007 році американська Apple представила публіці iPhone, почалася справжня "смартфонова лихоманка".

З продажу смартфонів на першому місці зараз знаходиться південнокорейська Samsung, а вартість усього ринку оцінюється в 219 млрд доларів. Правда темпи проникнення "розумних" мобільників в більшості країн світу все ще низькі. Найбільший потенціал зростання експерти бачать в країнах, що розвиваються - Китаї, Індії та країнах Африки, пише hitech.newsru.com

За даними дослідження аналітичної компанії Gartner, у другому кварталі поточного року платформа Google Android контролювала більше половини світового ринку смартфонів - 64,1%. Другій за популярністю смартфонів платформі Apple iOS припало 18,8% ринку. Частка інших гравців, включаючи Windows Phone, залишається порівняно невеликою і становить одиниці відсотків. У Strategy Analytics вважають, що iOS і Android залишаться лідерами як мінімум до 2017 року. 

Loading...