Кардіостимулятором можна вбити людину, надіславши сигнал із ноутбука

Кардіостимулятором можна вбити людину, надіславши сигнал із ноутбука

Через недоробки в програмному забезпеченні імплантовані кардіостимулятори можна змусити нанести смертоносний удар струмом напругою 830 вольт.

Джерело: Відомості

На конференції з безпеки Breakpoint в австралійському Мельбурні дослідник Барнабі Джек із компанії IOActive виступив із сенсаційною заявою про те, що через недоробки в програмному забезпеченні імплантовані кардіостимулятори можна змусити нанести смертоносний удар струмом напругою 830 вольт шляхом відправлення команди з ноутбука, що перебуває на відстані до 15 метрів.

За словами експерта, він вже попередив виробників приладів про погрішності, повідомляє hitech.newsru.com

Барнабі Джек знайшов команду, за якою кардіостимулятори видають свій серійний номер і номер моделі. З використанням цих відомостей йому вдалося замінити фірмове програмне забезпечення передавача для перепрограмування кардіостимуляторів. Джек також з'ясував, що імплантати містять особисті дані пацієнта і навіть знайшов можливість доступу до серверів виробників. Дослідник у даний час працює над програмою Electric Feel, яка дозволить знайти всі прилади поблизу, вибрати пристрій і дати команду на відключення або розряд.

За словами Джека, існує можливість завантажити шкідливу прошивку на сервери оновлень, яка заразить відразу багато приладів. За відомостями Джека, в США з 2006 по 2011 рік було встановлено 4 мільйони 600 тисяч імплантованих кардіостимуляторів і дефібриляторів-кардіовертерів.

Loading...