Компанія Apple представила новий iPhone 5

Компанія Apple представила новий iPhone 5

Компанія Apple в Центрі мистецтв Єрба-Буена в Сан-Франциско представила смартфон iPhone 5. Захід розпочався точно в призначений час - 10:00.

Джерело: Відомості

Компанія Apple в Центрі мистецтв Єрба-Буена в Сан-Франциско представила смартфон iPhone 5. Захід розпочався точно в призначений час - 10:00.

Після традиційного вступу глави компанії, гендиректора Тіма Кука, який розповів про останні успіхи та досягнення Apple, представляти новий iPhone на сцену вийшов голова старший віце-президент з маркетингу та глава iOS-підрозділу Філ Шиллер.

Про нове покоління модного смартфона до презентації було відомо куди більше, ніж про його попередників. Завдяки численним "витокам" ЗМІ з'ясували, і як апарат буде виглядати, і на якому "залізі" працювати, і яка в нього буде батарея, і який у нього буде дисплей.

Апарат дійсно отримав збільшений екран і новий роз'єм для підключення з 9 контактами замість традиційних 30. Процесор також новий - A6. Шиллер відзначив, що в порівнянні з попередньою моделлю продуктивність процесора і графічної системи смартфона Apple виросла в два рази.

Діагональ дисплея нового iPhone збільшена і складає 4 дюйма. Також збільшене розширення екрану, тепер воно складає 640х1136 пікселів. Це дозволило додати додатковий рядок іконок на екрані головного меню. За словами Шиллера, новий дисплей забезпечує на 44% більш насичені кольори, повідомляє hitech.newsru.com

Тим не менш, нова модель істотно відрізняється від iPhone 4 і 4S, хоча і зберегла спадкоємність, відзначають автори перших репортажів і експрес-оглядів. Монолітна задня кришка виконана з металу, а не з скла, як раніше. Вона одночасно є і антеною для стільникового зв'язку та LTE.

Окремі скляні елементи на кришці все ж збереглися, по всій видимості, для підвищення ефективності роботи вбудованих антен.

Важить пристрій 112 грамів - на 20% менше iPhone 4S, його товщина складає 7,6 мм, що на 18% тонше, ніж у попередника. У режимі очікування смартфон, як стверджується, здатний протриматися без підзарядки 225 годин, в режимі відтворення відео - 10 годин, а в режимі розмови при підключенні до 3G - 8 годин.

Ще одна особливість нового смартфона SIM-карти нового покоління, які отримали назву nano-SIM. Смартфон стане першим iPhone, що підтримує роботу в високошвидкісних стільникових LTE-мережах.

При цьому пристрій буде підтримувати мережі в різних частинах світу, а не тільки в Північній Америці, як у випадку з iPad третього покоління. Він вийшов в березні та став першим пристроєм Apple, здатним працювати в LTE-мережах, однак тільки на частотах, використовуваних операторами США і Канади.

Заявки на новий смартфон приймаються з 14 вересня, а продажі стартують 21 вересня в США, Канаді, Великобританії, Франції, Німеччини, Австралії, Японії, Гонконгу та Сінгапурі.

У країнах Скандинавії, Прибалтики та Західної Європи новий смартфон можна буде купити з 28 вересня. У грудні продажі почнуться ще в 100 країнах світу. У США новий смартфон від Apple буде коштувати 200 доларів з контрактом за модель з 16 Гб пам'яті, 299 доларів за модель на 32 Гб і 399 доларів - за 64 Гб. Без контракту, за прогнозами аналітиків, ціна складе від 600 доларів в США і Канаді і від 800 доларів в інших країнах.

Нова iOS 6 буде офіційно випущена 19 вересня. Оновлення зможуть отримати моделі iPhone від 3GS і старше, iPad 2, New iPad, а також iPod Touch. Що стосується Росії, то сюди iPhone, швидше за все, офіційно "доїде" лише в наступному році.

Loading...