Російські вчені назвали дату апокаліпсису від падіння астероїда

Російські вчені назвали дату апокаліпсису від падіння астероїда

Російські вчені підрахували, що апокаліпсис настане 13 квітня 2029 року о 4:36 за Гринвічем.

Джерело: Відомості

Російські вчені підрахували, що апокаліпсис настане 13 квітня 2029 року о 4:36 за Гринвічем. За їх даними, астероїд Apophis, що містить у собі енергію 65 тисяч атомних бомб, масою 50 мільйонів тонн і діаметром 320 метрів перетне орбіту Місяця і направиться до Землі зі швидкістю 45 тисяч кілометрів на годину.

"Це дійсно небезпечно для Землі, бо якщо впаде астероїд на її поверхню, то від одного його падіння виділення енергії буде, як від падіння тисяч атомних бомб", - сказав завлабораторією Державного астрономічного інституту МДУ Михайло Прохоров. За його словами, катастрофа трапиться, якщо космічний камінь потрапить у гравітаційну "замкову щілину" - смужку простору в кілометр шириною. Прохоров також зазначає, що сила тяжіння Землі просто розверне Apophis в небезпечному напрямку, і планета опиниться буквально на прицілі в момент такого зближення - 13 квітня 2029 року.

Вчені почали шукати способи зупинити смертоносний шлях. Головна ідея - змінити орбіту. Одні науковці пропонують встановити на поверхні Apophis ракетний двигун, інші - відкинути агресор лобовим ударом космічного корабля, треті - підірвати потужним ядерним зарядом.

Падіння астероїда припадає на смугу, що проходить через Росію, Центральну Америку і Атлантику. Але навіть якщо Apophis впаде в океан, додають вчені, утвориться воронка завглибшки в 3 км і діаметром у 8 кілометрів, від якої у всі сторони побіжать хвилі цунамі. 

Loading...