Акції компанії Samsung різко впали в ціні

Акції компанії Samsung різко впали в ціні

Результатом перемоги Apple над Samsung в судовому розгляді, що проходив у каліфорнійському місті Сан-Хосе, стало не лише позбавлення останньої мільярда американських доларів, але й падіння вартості акцій корейської компанії.

Джерело: Відомості

Результатом перемоги Apple над Samsung в судовому розгляді, що проходив у каліфорнійському місті Сан-Хосе, стало не лише позбавлення останньої мільярда американських доларів, але й падіння вартості акцій корейської компанії. Згідно з даними CNET, 27 серпня їх ціна знизилася на 7%.

Курс акцій постійно коливається в ту чи іншу сторону в усіх компаній - це нормально, але настільки різкі скачки - велика рідкість, особливо якщо в даному випадку врахувати лідерські позиції Samsung на мобільному ринку. Зокрема, у компанії таке різке падіння відбулося вперше за останні п'ять років.

Крім того, це далеко не єдині витрати Samsung. Варто згадати про судові витрати, плюс суд присяжних визнав дії корейського виробника по використанню ідей конкурента навмисними. При такому рішенні, згідно з американськими законами, суддя має право збільшити суму виплат втричі, а рішення це буде прийматися на наступному засіданні 20 вересня, що може збільшити компенсацію компанії Apple до 3 мільярдів доларів.

Відбився програш Samsung і на інших гравцях ринку, а саме, на Google, вартість акцій якої впала на 1% (до $ 672 за акцію), а також на HTC, яка втратила 2,5% від вартості своїх цінних паперів.

Loading...