Суд зобов’язав Sumsung виплатити Apple мільярд доларів

Суд зобов’язав Sumsung виплатити Apple мільярд доларів

Журі федерального суду в США в судовому розгляді між Apple і Samsung винесло свій вердикт на користь першої компанії. Таким чином, суд присяжних зобов’язав Samsung відшкодувати Apple завдану їй шкоду в сумі 1,049,343,540 доларів.

Джерело: Відомості

Журі федерального суду в США в судовому розгляді між Apple і Samsung винесло свій вердикт на користь першої компанії. Таким чином, суд присяжних зобов'язав Samsung відшкодувати Apple завдану їй шкоду в сумі 1049343540 доларів.

Суд визнав, що Samsung порушила три патенти Apple, в числі яких патент 381, що описує функцію повернення при перегляді файлів, вона використовувалася в 21 продукті компанії, патент 915, що описує перегортування одним пальцем і функцію pinch-to-zoom (збільшення зображення пальцями), а також патент 163, який описує функцію tap-to-zoom (два рази натиснути для збільшення). У той же час, суд не встановив, що компанія Apple порушила патенти Samsung.

Незважаючи на не дуже хороші для Samsung новини з суду, журі не визнало, що планшет Galaxy Tab 10.1 порушує які-небудь патенти Apple з фізичного дизайну, і не копіює iPad. Крім цього, значна сума в трохи більше ніж $ 1 млрд, це менше половини того, що вимагала відшкодувати компанія Apple, яка заявляла про збиток в $ 2,5 млрд.

На цьому слухання в суді у справі Apple і Samsung не закінчуються і продовжаться 20 вересня. Apple намагається домогтися попередньої судової заборони на продукти Samsung, що порушують її патенти, і суд готовий вислухати аргументи компанії.

Loading...