Гіпершвидкісний літак пролетів 16 секунд та впав у море

Гіпершвидкісний літак пролетів 16 секунд та впав у море

Випробувальний політ американського гіперзвукового літака завершився невдачею, визнали в Пентагоні.

Джерело: Відомості

Випробувальний політ американського гіперзвукового літака завершився невдачею, визнали в Пентагоні. Безпілотний літак, який, повинен розганятися до швидкості, що в шість разів перевищує звукову, поламався і впав в океан в ході тестового польоту, повідомили військово-повітряні сили США.

Літак стартував з борту бомбардувальника B-52 над Тихим океаном. Однак через 16 секунд політ припинився через поломки стабілізатора. У 2010 році безпілотнику вдалося розвинути швидкість, що в п'ять разів перевищує швидкість звуку і підтримувати її протягом трьох хвилин, але наступні дві серії випробувань були невдалими. На граничній швидкості X-51A WaveRider зміг би долати відстань між Нью-Йорком і Лондоном приблизно за годину. Цей інноваційний літак може в майбутньому обслуговувати дальні рейси, передає tsn.ua

Гіперзвуковий X-51A "Waverider" належить військовим США і використовує революційний двигун, що здатний досягти швидкості в 7200 км/год всього за кілька секунд. В даний час найшвидшим пасажирським літаком у світі є Cessna Citation X, який має максимальну швидкість в 1127 км/год, але він може перевозити лише сім пасажирів.

На фото: Найшвидший на даний момент літак Cessna Citation X

Loading...