Розробники з NASA продемонстрували літак майбутнього

Розробники з NASA продемонстрували літак майбутнього

Модель трикутного літака X-48C здійснила тестовий політ — 9-хвилинне ширяння в повітрі.

Джерело: Відомості

Модель трикутного літака X-48C здійснила тестовий політ — 9-хвилинне ширяння в повітрі. Працівники NASA назвали «успішним випробуванням», хоча, за задумом, прототип повинен був літати протягом півгодини. Розробники вважають, що революційний дизайн повітряного судна вже через пару десятків років стане повсюдно визнаним, пише news.dt.ua

Літак X-48C — спільна розробка NASA і компанії Boeing, яка і спроектувала модель несподіваної форми. За словами розробників, відступивши від канону літакових форм, вони виграли у швидкості, ефективності використання підйомної сили і місткості, скоротивши при цьому шум.

На експеримент NASA і Boeing наважилися, оскільки в сучасних моделях вже досягнуто межу швидкості та ефективності використання палива — заради нових рекордів розробники пожертвували пасажирськими місцями біля вікон. Розробка NASA і Boeing може служити як для військових цілей, так і для цивільних авіаперевезень, вважають автори. Однак до експлуатації X-48C знадобиться ще 15-20 років роботи над проектом.

Літак X-48C — це модифікація моделі X-48B, яка зробила близько 92 польотів в 2007-2010 роках. Тестові польоти X-48C триватимуть весь 2012 рік.

Loading...