Клімат України поступово стає схожим на грецький

Клімат України поступово стає схожим на грецький

Директор Гідрометцентру МНС Микола Кульбіда заявив, що за кліматичними зонами Україна, особливо степова частина, поступово наближається до сухих субтропіків, таких, як Греція.

Джерело: Відомості

Директор Гідрометцентру МНС Микола Кульбіда заявив, що за кліматичними зонами Україна, особливо степова частина, поступово наближається до сухих субтропіків, таких, як Греція, передає «Корреспондент».

«З початку 80-х років і до нинішнього року ми маємо досить стрімку тенденцію до зростання середньорічної температури повітря», — сказав він.

Кульбіда зазначив, що найбільш виражено потепління в Україні проявляється у холодний період року.

«Кожен наступний градус буде викликати збільшення кількості днів з температурою 35 і більше градусів, що призведе до все більш посушливого характеру погодних умов», — пояснив він.

Також Кульбіда зазначив, що навіть тенденція до збільшення кількості опадів в Україні «тут не допоможе, адже вони, переважно, зливового характеру і швидко випаровуються».

«За кліматичними зонами Україна, особливо степова частина, поступово наближається до сухих субтропіків, таких, як Греція, наприклад», — констатував Кульбіда.

Нагадаємо, завтра, 7 серпня, в Києві очікується найвища температура за останні 112 років у цей день.

Loading...