Американські фізики встановили рекорд температури

Американські фізики встановили рекорд температури

Фізики американської Брукхейвенської національної лабораторії потрапили в книгу рекордів Гіннеса за температуру в чотири трильйони градусів за Цельсієм, якої вони досягли в ході експерименту по зіткненню іонів золота в колайдері RHIC.

Джерело: Відомості

Фізики американської Брукхейвенської національної лабораторії потрапили в книгу рекордів Гіннеса за температуру в чотири трильйони градусів за Цельсієм, якої вони досягли в ході експерименту по зіткненню іонів золота в колайдері RHIC. Отримана фізиками речовина виявилася в 250 тисяч разів гарячіша центру Сонця.

Представники компанії Guinness World Records офіційно визнали рекорд, та занесли його в категорію найбільш високої отриманої штучним шляхом температури, пише nt-news.ru

Суть проведеного фахівцями експерименту полягала в зіткненні розігнаних до швидкості світла атомів золота в релятивістському колайдері важких іонів з метою отримання кварк-глюонної матерії, яка заповнювала, як вважають вчені, всесвіт близько 13,7 мільярдів років тому протягом перших мікросекунд після її виникнення в результаті Великого вибуху.

Loading...