NASA транслюватиме в прямому ефірі посадку на Марс

NASA транслюватиме в прямому ефірі посадку на Марс

В ніч з п’ятого на шосте серпня гігантські світлодіодні дисплеї, встановлені в Нью-Йорку на Таймс-Сквер, демонструватимуть у прямому ефірі посадку на поверхню Марса нового марсохода Curiosity.

Джерело: Відомості

Космічне агентство НАСА має намір провести для всіх зацікавлених в космічних досягненнях громадян США грандіозний захід - в ніч з п'ятого на шосте серпня гігантські світлодіодні дисплеї, встановлені в Нью-Йорку на Таймс-Сквер демонструватимуть у прямому ефірі посадку на поверхню Марса нового марсохода Curiosity. 

Космічний апарат був відправлений до Марса в листопаді минулого року. До спуску пристрою на поверхню Червоної планети залишилося вже менше тижня. Варто зауважити, що маневр, який мають намір провести американські інженери, досить незвичайний. Curiosity габаритами порівнянний з автомобілем Mini Cooper. Він повинен буде сісти в районі кратера Гейла, вивченням якого він і буде займатися протягом двох років. Вчені вважають, що марсохід зможе виявити сліди води в кратері, і навіть знайти життя, яке, гіпотетично, існувало в цих місцях, передає nt-news.ru

Доступна на каналі NASA TV трансляція посадки космічного апарату розпочнеться о пів на восьму ранку за московським часом і триватиме до полудня того ж дня. Посадка апарату відбудеться шостого серпня в 9:31 за московським часом.

Loading...