Менш ніж через сто років на Землі виникне новий вид людини — аватар

Менш ніж через сто років на Землі виникне новий вид людини — аватар

Вчені зробили висновок, що людина — це проміжний вид на еволюційній сцені і незабаром і він може зникнути, давши поштовх для життя новому виду, вищому у своєму розвитку.

Джерело: Відомості

Вчені зробили висновок, що людина — це проміжний вид на еволюційній сцені і незабаром і він може зникнути, давши поштовх для життя новому виду, вищому у своєму розвитку.

Такої думки дійшли науковці на Міжнародному конгресі «Глобальне майбутнє 2045». Вони також розповіли що станеться зі звичним нам світом протягом наступних 100 років, передає ТСН.

«На Землі минуло кілька еволюційних етапів. Перший — фізична еволюція, в результаті якої були створені атоми. Далі хімічна еволюція забезпечила створення молекул. Підсумком наступного етапу — біологічної еволюцій — стало створення клітин, багатоклітинних організмів, біологічних видів, у тому числі людини», — говорить Академік РАМН Володимир Шабалін.

Новий біологічний вид — аватари. На часі еволюція зосередила свою увагу на головному мозку людини як на вищому досягненні структурно-функціонального розвитку живої матерії, додає він.

«Річ у тім, що наш інтелект розвинувся до такого рівня, що він починає втручатися в еволюційний процес і шляхом проб і помилок він змушує еволюцію переходити до направленого пошуку нових структур життя», — зазначає вчений.

За словами іншого науковця, професора університету Редінга Кевіна Ворвіка, вже через 15-20 років будь-яка людина зможе придбати власний аватар — штучне тіло, перенести в нього клітини свого мозку і жити вічно.

«Нам буде нелегко усвідомити, що те, на що ми дивимося, — це зовсім не те, на що ми дивимося. Для прийняття рішення потрібно буде більше інформації. Зовнішність втратить частину свого значення, а емоції, переконання і внутрішні цінності людини вийдуть на перший план», — додає він.

Вчений вважає, що люди розділяться на тих, хто перенесе свій мозок в аватар — це й буде новий біологічний вид, і тих, хто не трансформуватиметься. На його думку, такі люди залишаться за бортом, що й призведе до еволюційного вибуху.

Водночас, старший науковий співробітник НДІ ядерної фізики МДУ Олександр Панов говорить, що ніяких тривіальних сценаріїв розвитку майбутнього не буде.

«Можливо, дійсно виникне нова цивілізація як синтез технологічного і не технологічного устроїв. Я, наприклад, упевнений в тому, що аватари будуть створені. Але сумніваюся в тому, що вони стануть магістральним напрямкам розвитку», — констатує він.

Деякі сучасні філософи, говорячи про майбутнє, вважають, що однією з концепцій буде створення єдиного керуючого центру світу, єдиним органом, що приймав би рішення. На думку професора Оксфордського університету Ніка Бострема, це може бути світовий демократичний уряд, це може бути диктатор, це може бути надрозумна машина, чи якийсь, наприклад, універсальний моральний кодекс з повноваженнями примусу до дотримання закону. 

Loading...