Китайці подали до суду на Apple за порушення патенту

Китайці подали до суду на Apple за порушення патенту

Китайська компанія Zhizhen Network Technology Co Ltd подала в суд на американський гігант Apple, звинувативши "яблучну" корпорацію в порушенні патенту на використання голосових технологій в додатку Siri.

Джерело: Відомості

Китайська компанія Zhizhen Network Technology Co Ltd подала в суд на американський гігант Apple, звинувативши "яблучну" корпорацію в порушенні патенту на використання голосових технологій в додатку Siri.

В позові шанхайська компанія стверджує, що хитромудра "голосова помічниця" (Siri - програма штучного інтелекту, що відповідає на запитання розпізнючи голос користувача) використовує технології з її розробки Xiaoi Robot. Позивач наполягає, що свій Xiaoi компанія зареєструвала у 2006 році, тоді як Siri Inc. з'явилася тільки в 2007 році, інформує портал hitech.newsru.com

Юань Хуей, голова ради директорів Zhizhen Network, заявив газеті The China Daily: "Люди вважають, що в Китаї немає ніяких інновацій, що наші компанії просто копіюють. Але насправді ми є лідерами у своїй галузі, і ми створюємо свої власні інновації" .

Спочатку шанхайська компанія намагалася залагодити суперечку мирним шляхом. Для цього в травні Apple було направлено повідомлення, проте в американській корпорації на нього не відреагували. 26 червня суд Шанхая прийняв позов до розгляду.

Минулого тижня представник Zhizhen Network зізнався виданню Marbridge Daily, яка першою повідомила про позов, що в разі рішення суду на користь Zhizhen Network Technology або позасудового врегулювання спору сума компенсації, швидше за все, перевищить 60 млн доларів, які Apple недавно заплатила Proview Technology. Однак, за словами глави Zhizhen Network, єдина вимога його компанії - "припинити порушення патенту і покрити судові витрати".

Раніше ще одна компанія з міста Цзянсу, Jiangsu Snow Leopard Household Chemical, що входить в холдинг Xuebao Daily Chemical Co Ltd, подала до окружного суду Шанхаю позов до Apple, звинувативши її в тому, що назва нової версії ОС Mac - Snow Leopard - порушує її торговий знак. Китайський "сніговий леопард" вимагає не тільки припинити порушення та сплатити 80 тис. доларів, але і публічно принести вибачення. Слухання призначено на 10 липня.

Компанія Siri почала виробництво мобільних віртуальних допоміжних систем в 2007 році, а Apple придбала її в 2010 році. Голосова система дозволяє користувачам усно задавати питання про пошук товарів, послуг і напрямків після активації програми на пристроях Apple.

Спочатку багато хто сприйняв Siri як звичайну функцію голосового розпізнавання, яку пропонують своїм користувачам платформи Google Android, Microsoft Windows Phone 7. Але швидко з'ясувалося, що помічниця, яка говорить жіночим голосом володіє зачатками штучного інтелекту, який допомагає розуміти команди користувача і відповідати на його питання - грамотно і дотепно.

Loading...