В Африці знайшли величезну підземну водойму

В Африці знайшли величезну підземну водойму

Геологи відкрили величезну підводну водойму в Намібії, яка може мати значний вплив на розвиток в одному з найбільш посушливих регіонів Африки. За приблизними оцінками, водойма може забезпечувати північ країни водою протягом 400 років.

Джерело: Відомості

Геологи відкрили величезну підводну водойму в Намібії, яка може мати значний вплив на розвиток в одному з найбільш посушливих регіонів Африки. За приблизними оцінками, водойма може забезпечувати північ країни водою протягом 400 років, передає «Сегодня» з посиланням на BBC.

Зараз сільське господарство в регіоні обмежене районами, прилеглими до річок, але науковці вірять, що нове джерело може змінити сільське господарство регіону. Крім того, припускають, що ця вода — дуже чиста, оскільки тисячі років перебуває під землею.

За даними UNICEF та Всесвітньої організації охорони здоров’я, в даний момент доступ до питної води мають 89% населення Землі. При цьому 783 мільйони як і раніше змушені користуватися забрудненими джерелами. Переважна їх кількість — близько 40% — проживають в Африці на південь від Сахари. Це саме той регіон планети, який демонструє найвищі темпи зростання населення.

Проте не всі фахівці згодні з даними, наведеними в доповіді ООН. Так, експерти французької благодійної організації Solidarities International вважають, що без доступу до питної води у світі залишаються 1,9 мільярда людей, тобто кожен четвертий житель земної кулі.

Loading...