В океані біля узбережжя Ірландії знайшли 48 тонн срібла

В океані біля узбережжя Ірландії знайшли 48 тонн срібла

В Атлантиці біля узбережжя Ірландії знайдено 48 тонн срібних зливків із затонулого британського вантажного судна «Герсоппа» (SS Gairsoppa).

Джерело: Відомості

В Атлантиці біля узбережжя Ірландії знайдено 48 тонн срібних зливків із затонулого британського вантажного судна «Герсоппа» (SS Gairsoppa). Про це повідомила американська компанія Odyssey Marine Exploration (OMEX), яка спеціалізується на підводних дослідженнях, в тому числі, пошуку скарбів на затонулих суднах, пише «Лента».

Дорогоцінні злитки знаходяться зараз на зберіганні у Великобританії. Компанія OMEX, яка інвестувала власні гроші в пошуки судна, уклала договір з британським міністерством транспорту. Фірма отримає за свою роботу 80 відсотків знайдених скарбів, що оцінюється в десятки мільйонів доларів, а британська влада — 20 відсотків.

Компанія найближчим часом продовжить дослідження. Імовірно, на даний момент з борту судна піднято тільки 20 відсотків знайденого срібла. Ця знахідка стала найбільшою серед усіх, зроблених колись на затонулих суднах.

Судно «Герсоппа» затонуло біля берегів Ірландії в лютому 1941 року. Його підбив німецький підводний човен. Під час Другої світової війни британський уряд застрахував приватне вантажне судно за програмою військових ризиків. Після того як судно затонуло, влада виплатила власникам срібла страховку, ставши тим самим новим власником вантажу.

Loading...