Сайти в інтернеті скоро матимуть запахи

Сайти в інтернеті скоро матимуть запахи

Можливо, вже зовсім скоро ми будемо характеризувати сайт не тільки по його вмісту, а й по тому, як він пахне.

Джерело: Відомості

Можливо, вже зовсім скоро ми будемо характеризувати сайт не тільки по його вмісту, а й по тому, як він пахне. Принаймні, так вважають французькі дослідники, яким вдалося не тільки створити працюючий прототип пристрою з передачі запахів, а й зацікавити найбільші світові компанії в області косметології та парфумерії.

Насправді, принцип роботи пристрою не новий і вже не раз використовувався в аналогічних рішеннях інших компаній і простими ентузіастами. Однак, якщо раніше все зводилося лише до контейнера з передвстановленим картриджем, який під управлінням спеціального програмного забезпечення видавав ті чи інші аромати, то сьогодні розробка в цій галузі просунулася значно далі. Ламберт Моллеп’єн, керівник дослідницької групи, розповів, що незабаром при створенні сайтів буде достатньо внести в його структуру невеликий код, після чого будь-який користувач, який має спеціальний пристрій і встановлену програму у своєму браузері, зможе цей запах відчути, пише supreme2.ru

Тут дійсно відкриваються безмежні можливості використання даної технології - як від рекламного бізнесу, так і до розважального (ігри, кіно, музика). Приміром, будь-який бажаючий зможе не просто привітати свою кохану людину красивою електронної листівкою із зображенням квітів, а й передати цей самий аромат.

На даний момент прототип пристрою нараховує 60 різних капсул об'ємом 0,02 мл, які легко піддаються заміні. Всього для початку планується надати на вибір покупцям близько 200 всіляких капсул з запахами.

На жаль, будь-яка інформація про дату початку продажів даного пристрою і його ціну не повідомляється. Але, якщо вірити дослідникам, воно буде по кишені практично кожному. Хочеться лише сподіватися, що різні вирусописатели не скористаються цим у своїх цілях, підміняючи користувачам приємний аромат на всілякі смороду.

Loading...