Туристичні польоти в космос почнуться з 2013 року

Туристичні польоти в космос почнуться з 2013 року

Британський фінансовий магнат і засновник корпорації Virgin Річард Бренсон офіційно визначив час першого туристичного польоту в космос.

Джерело: Відомості

Британський фінансовий магнат і засновник корпорації Virgin Річард Бренсон офіційно визначив час першого туристичного польоту в космос. Крім того, Бренсон зазначив, що серед перших пасажирів буде він і пара його дорослих дітей.

Нагадаємо, що туристичними польотами в космос, а якщо точніше, то на навколоземну орбіту, займається компанія Virgin Galactic. З термінами вона трохи затрималася, так як перший комерційний політ у космос був намічений на 2011 рік, але відбудеться він в 2013 році (точна дата поки не називається), пише itc.ua

Політ здійснюватиметься на космічному кораблі SpaceShipTwo. Він здатний підніматися на висоту 100 км, а тривалість польоту складе приблизно 2,5 години, з яких п'ять хвилин пасажири проведуть в невагомості. SpaceShipTwo розрахований на шість пасажирів і двох пілотів. Virgin Galactic вже провела кілька успішних тестових польотів. Варто зазначити, що вартість такої ось 2,5-годинної «прогулянки» в космос складає $200 тис. 529 людини вже зробили попереднє замовлення. Кожен з пасажирів пройде тижневий курс підготовки перед незвичайною подорожжю.

На фото: Космічний корабель Spaceshiptwo, вигляд збоку

Loading...