Смартфони Samsung за рік майже подвоїли прибутки компанії

Смартфони Samsung за рік майже подвоїли прибутки компанії

Операційний прибуток компанії Samsung Electronics за підсумками II кварталу 2012 року досяг близько 5,9 млрд доларів, збільшившись на 79% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Джерело: Відомості

Операційний прибуток компанії Samsung Electronics за підсумками II кварталу 2012 року досяг близько 5,9 млрд. доларів, збільшившись на 79% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Виручка компанії за цей період склала близько  41 млрд. доларів. Підрозділ з виробництва мобільних пристроїв приніс Samsung 3,8 млрд. доларів. У II кварталі корпорація змогла подвоїти прибуток, отриманий від цього підрозділу. Однак компанія продемонструвала зниження прибутку від виробництва чіпів пам'яті і інших напівпровідникових компонентів, пише newsru.com

На думку аналітиків, визначальним фактором успішних показників Samsung за минулий квартал стали продажі смартфонів лінійки Galaxy. У травні компанія почала продавати модель Samsung Galaxy S III, яка вважається головним конкурентом одного з найпопулярніших смартфонів у світі - Apple iPhone. Samsung планує до кінця липня продати близько 10 мільйонів Galaxy S III, встановивши тим самим черговий рекорд за швидкістю реалізації смартфонів лінійки Galaxy.

За даними аналітиків з HI Investment & Securities, до кінця червня Samsung реалізувала близько 7 млн ​​Galaxy S III. Виробник навіть зіткнувся з браком комплектуючих, в результаті чого змушений був скоротити випуск мобільних апаратів.

Loading...