Поліція Лос-Анджелеса тестує програму, що пророкує правопорушення

Ідея превентивного виїзду поліції - як у фільмі "Особлива думка" Стівена Спілберга - привертає все більшу увагу з боку органів правопорядку в США, які вирішили, що комп’ютерні програми, що пророкують злочини, полегшать життя поліції, особливо під час масових бюджетних скорочень.

Джерело: Відомості

Ідея превентивного виїзду поліції - як у фільмі "Особлива думка" Стівена Спілберга - привертає все більшу увагу з боку органів правопорядку в США, які вирішили, що комп'ютерні програми, що пророкують злочини, полегшать життя поліції, особливо під час масових бюджетних скорочень.

Так, поліція Лос-Анджелеса приступила до тестування в окремих районах міста технології, що, за запевненнями розробників, вгадує, де відбудеться пограбування або викрадення автомобіля, в два рази краще в порівнянні з людиною, пише newsru.com

Грунтуючись на статистичних даних (раніше скоєних злочинах, часові, місці), програмне забезпечення, розроблене компанією PredPol, показує на карті в мобільних пристроях патрульних "гарячі точки", де з більшою часткою ймовірності може відбутися правопорушення. У команду розробників входять математики, антропологи і криміналісти.

Програма генерує прогнози найбільш ймовірних місць і часу вчинення злочинів у майбутньому на основі аналізу і зіставлення правопорушень за останні вісім років. Прогнози щодня коригуються з урахуванням скоєння нових злочинів і оновлених даних, що вносяться до програми.

Нова програма вже довела свою життєздатність: в кримінальному районі Футхілл було зафіксовано 25-відсоткове зниження пограбувань, порівняно з сусідніми областями. Всього технологія PredPol поширена на шість районів Лос-Анджелеса з населенням близько 1,1 мільйона осіб.

Раніше алгоритми, що пророкують злочини, тестувалися в місті Санта-Крус, штат Каліфорнія. Якщо експеримент виявиться успішним, "провісник" з'явиться і в інших містах США.

Loading...