У жовтні Apple планує випустити бюджетний планшет iPad

У жовтні Apple планує випустити бюджетний планшет iPad

Компанія Apple до кінця року представить нову версію свого планшетного комп’ютера iPad, яка буде відрізнятися екраном меншого розміру і більш низькою ціною.

Джерело: Відомості

Компанія Apple до кінця року представить нову версію свого планшетного комп'ютера iPad, яка буде відрізнятися екраном меншого розміру і більш низькою ціною.

Третє покоління iPad, представлене у березні поточного року, з дисплеєм діагоналлю 9,7 дюйма, лідирує у своєму сегменті, контролюючи приблизно 60% світового ринку подібних пристроїв. 

Пристрій, який Apple може представити вже у жовтні поточного року, не буде оснащений екраном надвисокої роздільної здатності, подібно до останньої моделі iPad — його роздільна здатність буде аналогічною до моделі iPad другого покоління. Ціна планшета, як очікується, виявиться співвідносною з бюджетними планшетами Kindle Fire і Google Nexus 7. Обидва конкуруючих Android-пристрої оснащені 7-дюймовим екраном, ціна на них, встановлена виробниками, складає 199 доларів.

У той же час новий пристрій від Apple може втратити переваги великого числа програм, адаптованих для нинішньої моделі iPad. За даними Apple, наразі у магазині Apple App Store доступно більше 225 тисяч програм, розроблених спеціально для планшета iPad.

За даними аналітичної компанії DisplaySearch, обсяг ринку планшетів у поточному році досягне близько 66,4 мільярда доларів.

Loading...