Японці «схрестили» килим та пилосмок

Японці «схрестили» килим та пилосмок

Японська компанія Paionia Furyokuki, відома як виробник різноманітного "екологічного" обладнання, випустила вакуумний килимок, який всмоктує забруднення з підошов на взутті, а потім і з поверхні самого виробу.

Джерело: Відомості

Японська компанія Paionia Furyokuki, відома як виробник різноманітного "екологічного" обладнання, випустила вакуумний килимок, який всмоктує забруднення з підошов на взутті, а потім і з поверхні самого виробу, повідомляє newsru.com

Поверхня килима шириною 30 сантиметрів покрита невеликими мембранами, які відкриваються під дією ваги. Коли людина наступає на виріб, то тим самим активує мережу з маленьких пилососів, які і видаляють пил та частинки бруду з поверхні. Пил надходить в контейнери-накопичувачі, які потрібно періодично чистити. Виробник вважає, що виріб може зацікавити власників торговельних та офісних центрів. Спеціальної інфраструктури та установки килим не вимагає. Система складається з кількох компонентів: власне килимка, очисника, переднього і заднього укосів, а також сенсора. Сенсор виявляє наближення людини до приладу, після чого система переходить в активний стан.

Компанія пропонує прилади з килимками різної форми, при цьому ціна залишається сталою, близько 6250 доларів.

Loading...