Чотири президенти зустрілися в обсерваторії ESO для підписання Угоди Тихоокеанського Альянсу

Чотири президенти зустрілися в обсерваторії ESO для підписання Угоди Тихоокеанського Альянсу

Президенти Чилі, Колумбії, Мексики та Перу провели днями зустріч в обсерваторії ESO Паранал, котра в пустелі Атакама в Чилі, безпосередньо побачивши найсучасніші телескопи та технології головної обсерваторії ESO.

Джерело: Відомості

 

Президенти Чилі, Колумбії, Мексики та Перу провели днями зустріч в обсерваторії ESO Паранал, котра в пустелі Атакама в Чилі, безпосередньо побачивши найсучасніші телескопи та технології головної обсерваторії ESO. Президенти зібралися на Параналі на четвертий Саміт Тихоокеанського Альянсу, на якому було ратифіковано Рамкову Угоду Альянсу, повідомили у прес-службі ESO.

В середу 6 червня, президенти Себастьян Піньєра (Чилі), Хуан Мануель Сантос (Колумбія), Феліпе Кальдерон (Мексика) і Ольянта Умала (Перу) провели зустріч в обсерваторії ESO Паранал на четвертому Саміті Тихоокеанського Альянсу.

Мета саміту полягала в тому, щоб ратифікувати рамкову угоду Тихоокеанського Альянсу. Договір закріплює спілку між цими країнами Латинської Америки.

«Це величезна честь для ESO приймати таких гостей. Ми дуже пишаємося тим, що Паранал був обраний місцем проведення такого важливого регіонального саміту і раді представити нашу роботу їх екселенціям», — сказав генеральний директор ESO Тім де Зеу.

Після ратифікації угоди, президенти разом пообідали в місцевому готелі Residencia, де до них приєднався його величність Хуан Карлос, король Іспанії, який перебуває з приватним візитом в обсерваторії в останній день своїх відвідин Чилі.

Це вже треті відвідини обсерваторії діючими президентами Чилі від дня її офіційного відкриття в 1998 році президентом Едуардо Фрей Руїс-Тагле та візиту в 2004 році президента Рікардо Лагоса.

Після ознайомлення із роботою Європейської Південної Обсерваторії, проведеного її генеральним директором, президент Піньєра зустрівся із співробітниками ESO в Residencia. Потім, в пункті керування телескопом, він поринув в атмосферу спостережень із найбільш передовим у світі оптичним телескопом, де мав можливість активно взаємодіяти із співробітниками та провести прямі спостереження із Оглядовим Телескопом VLT. 

Довідка

Метою Тихоокеанського Альянсу є сприяння регіональній інтеграції та більш високим темпам росту, розвитку та конкурентоспроможності між його країнами-учасницями для поступового переходу до мети досягнення вільного переміщення товарів, послуг, капіталу та людей.

Loading...