Швейцарський літак летить з Іспанії до Марокко на сонячній енергії

Швейцарський літак, що працює за рахунок сонячної енергії, летить із Мадрида до Рабата, продовжуючи свій перший у світі міжконтинентальний переліт, не використовуючи жодної краплі пального.

Джерело: Відомості

Швейцарський літак, що працює за рахунок сонячної енергії, летить із Мадрида до Рабата (столиця Марокко), продовжуючи свій перший у світі міжконтинентальний переліт, не використовуючи жодної краплі пального, повідомили журналістам співробітники компанії-виробника «Солар Імпалс».

Офіційний старт міжконтинентального перельоту було оголошено 25 травня, коли літак вилетів зі Швейцарії в напрямку Марокко. В Мадриді «Солар Імпалс» здійснив зупинку.

За словами розробників, у разі, якщо рейс буде успішним, буде встановлено рекорд за тривалістю польоту лайнера за рахунок енергії сонця. Рік тому цей літак здійснив успішний переліт зі Швейцарії до Франції та Данії.

Компанія «Солар Імпалс» розробила перший у світі пілотований літак, здатний тривалий час літати за рахунок сонячної енергії. Лайнер використовує енергію, накопичену в акумуляторних батареях, і набирає висоту в денний час. 

Loading...