У NASA випадково створили «еліксир молодості»

Фруктовий напій, розроблений фахівцями NASA для захисту астронавтів від радіації, омолоджує шкіру і запобігає її старінню.

Джерело: Відомості

Фруктовий напій, розроблений фахівцями NASA для захисту астронавтів від радіації, омолоджує шкіру і запобігає її старінню, передає ТСН.

Напій відомий під назвою AS10 — суміш фруктів, овочів і фітоелементів. Його п’ють астронавти, щоб у першу чергу захиститися від шкідливого космічного випромінювання. Але останні дослідження американських учених зі штату Юта показали, що цей коктейль також може захистити шкіру від шкідливого впливу ультрафіолету. Більш того, при регулярному прийомі напою зморшки скорочуються, а пігментні плями практично зникають.

В експериментах брали участь 180 людей. Вони 2 рази на день вживали напій. Через 4 місяці у випробуваних різко скоротилася кількість зморшок: майже на 17%. Стало менше і пігментних плям — на 30%. Можливо, говорять дослідники, ефект викликаний тим, що в інгредієнтах напою міститься велика кількість антиоксидантів. Це речовини, що нейтралізують дію вільних радикалів — молекул, що ушкоджують клітини і викликають небезпечні захворювання. Вони відіграють важливу роль у процесі старіння шкіри.

«Можливо, ще кращих результатів можна досягти взимку, оскільки в цей час року люди отримують менше ультрафіолетового випромінювання», — припускає автор дослідження Аарон Барсон.

Зазначимо, до складу AS10 входять: купуака (бразильський фрукт сімейства какао), асаї, ацерола, опунція і восковніца червона. Крім того, до складу входять виноград, зелений чай, гранат і овочі. 

Loading...