Компанія Google опублікувала відеоролик, знятий окулярами-комп’ютером

Компанія Google опублікувала відеоролик, знятий окулярами-комп’ютером

Google опублікував відеоролик, зроблений за допомогою окулярів-комп’ютера Project Glass, що розробляються корпорацією.

Джерело: Відомості

Google опублікував відеоролик, зроблений за допомогою окулярів-комп'ютера Project Glass, що розробляються корпорацією.

Деякі спостерігачі вже пишуть, що подібні пристрої забезпечать початок нової ери фотографії і відео, але, напевно, поки не варто робити поспішних висновків. Кліп тривалістю 15 секунд знятий стрибуном на батуті, який робить сальто.

Нагадаємо, Google оприлюднив подробиці розробки пристрою на початку квітня цього року, а чутки про плани інтернет-гіганта з'явилися ще в минулому році. Формально і зараз багато електронних пристроїв можна віднести до переносних комп'ютерів, однак майбутнє, як вважають багато експертів, за гаджетами, які будуть кріпитися безпосередньо до тіла людини і володіти розвинутими комунікаційними можливостями.

Передбачається, що пристрій буде мати всю функціональністю смартфона, тобто з його допомогою можна буде здійснювати звичайні і відеодзвінки, відправляти повідомлення, залишати геолокаційні мітки (позначки місцезнаходження на карті) та публікації в соцмережах, робити нотатки, знімати фотографії та відео, використовувати картографічні сервіси, слухати музику і так далі.

Крім того, Google, як вважають, також планує використовувати в нових пристроях технології доповненої реальності - на дисплеях зможе відображатися інформація з прив'язкою до реального місця розташування користувача. Наприклад, при погляді у вікно користувач зможе побачити інформацію про погоду на вулиці, а при підході до станції метро - дані про ремонтні роботи та можливі альтернативні маршрути.

Для управління окулярами можна буде використовувати рухи голови або голосові команди. Такий пристрій зможе виходити в інтернет самостійно, без застосування смартфона.

Loading...