Google закінчив купівлю Motorola Mobility за 12,5 млрд. доларів

Google закінчив купівлю Motorola Mobility за 12,5 млрд. доларів

Google завершив угоду з придбання компанії виробника мобільної електроніки Motorola Mobility, офіційно завершивши процес злиття двох компаній, розпочатий в серпні минулого року.

Джерело: Відомості

Google завершив угоду з придбання компанії виробника мобільної електроніки Motorola Mobility, офіційно завершивши процес злиття двох компаній, розпочатий в серпні минулого року. Сума операції склала 12,5 млрд. доларів (близько 40 доларів за акцію).

Остання перешкода для реалізації операції була знята в минулу суботу після того, як китайські антимонопольні органи оголосили про схвалення її умов. Американські та європейські регулятори дозволили проведення операції ще в лютому цього року.

Google повідомив про плани придбати Motorola Mobility за 12,5 мільярда доларів у серпні 2011 року. На той момент заявлена ​​сума на 63% перевищувала ринкову капіталізацію виробника. 22 травня вартість всіх акцій Motorola Mobility за ринковою ціною на нью-йоркській фондовій біржі склала 12,14 мільярда доларів, інформує newsru.com

Motorola є одним з найбільших світових виробників мобільних пристроїв на операційній системі Android від Google. За допомогою цієї покупки Google планує посилити екосистему платформи Android і підвищити її конкурентоспроможність.

З'являлися чутки про те, що Google взагалі може продати виробничі потужності Motorola Mobility, швидше за все, одному з великих китайських виробників, зберігши за собою її портфель із понад 17 тис. патентів і декількома тисячами патентних заявок. Патенти дозволять інтернет-гігантові успішніше протистояти конкурентам з виробництва програмного забезпечення і самих гаджетів в ході численних судових спорів з конкурентами, тобто в першу чергу з Apple і Microsoft, які заявляють, що платформа Android створена на основі розробок інших компаній, які Google не створював.

Loading...