Європейські вчені телепортували фотони на 143 кілометри

Вчені з Корнельського університету встановили новий рекорд з дальності квантової телепортації, передавши сплутані фотони між двома островами на відстань в 143 кілометри.

Джерело: Відомості

Вчені з Корнельського університету встановили новий рекорд з дальності квантової телепортації, передавши сплутані фотони між двома островами на відстань в 143 кілометри, передає ТСН.

Передача інформації була організована між Канарськими островами Ла Пальма і Тенеріфе над водами Атлантичного океану. Дальність, досягнуту авторами, можна порівняти з типовою відстанню між комунікаційним супутником і поверхнею Землі — близько 500 кілометрів.

Таким чином, обидві групи, — європейська та китайська — впритул наблизилися до створення супутникової системи квантової комунікації. В першу чергу її використовують для організації захищеної інформаційної мережі між посольствами країн, що володіють даною технологією. За словами науковців, квантова телепортація дозволить організувати канал зв’язку, практично невразливий для прослуховування. 

Loading...