Перша приватна космічна вантажівка відправилася до МКС

Перша приватна космічна вантажівка відправилася до МКС

Ракета-носій Falcon 9 із космічним кораблем Dragon у вівторок, 22 травня, стартувала з космодрому на мисі Канаверал у США до Міжнародної космічної станції.

Джерело: Відомості

Ракета-носій Falcon 9 із космічним кораблем Dragon у вівторок, 22 травня, стартувала з космодрому на мисі Канаверал у США до Міжнародної космічної станції. Пуск був здійснений о 10:44 за київським часом, старт ракети транслюється в прямому ефірі на сайті NASA, пише ТСН.

Зазначимо, це вже друга спроба запуску апарата. У минулу суботу, 19 травня, старт зірвався через несправний клапан в одному з дев’яти двигунів першого ступеня ракети Falcon 9.

Dragon, розроблений американською компанією SpaceX, став першою приватною космічною вантажівкою, яка відправилася до Міжнародної космічної станції (МКС). Політ розглядається як випробувальний — фахівці мають намір перевірити всі системи корабля, і провести складну багатоступеневу процедуру зближення з космічною станцією.

Тільки на третій день після виходу на орбіту і серії перевірок систем навігації, двигунів, здатності швидкого виходу з орбіти, Dragon почне наближатися до МКС. На четвертий день корабель поступово почне рухатися вгору, постійно зупиняючись, і, нарешті, наблизиться до станції настільки, що астронавт Дон Петіт зможе захопити його 17-метровим маніпулятором Canadarm2 і пристикувати його до модуля Harmony. 

Loading...