У Франції придумали шпалери, що блокують сигнал Wi-Fi

У Франції придумали шпалери, що блокують сигнал Wi-Fi

Учені з Політехнічного інституту Гренобля (Франція) у співпраці з Центром паперових технологій розробили кімнатні шпалери, призначені для блокування проходження Wi-Fi-сигналів ззовні приміщення.

Джерело: Відомості

Учені з Політехнічного інституту Гренобля (Франція) у співпраці з Центром паперових технологій розробили кімнатні шпалери, призначені для блокування проходження Wi-Fi-сигналів ззовні приміщення. Вони екранують радіохвилі в діапазоні частот, що використовуються для сигналів Wi-Fi, але при цьому не затримують інші радіохвилі. Домогтися цього вдалося за рахунок покриття з срібла, повідомляє newsru.com

Серійно виробництво екрануючих шпалер може початися вже в наступному році, і при цьому творці обіцяють продавати їх по «розумній» ціні.

На відміну від аналогічних технологій на зразок клітки Фарадея, яка блокує всі електромагнітні випромінювання, шпалери перешкоджають лише нормальному проходженню операційних частот Wi-Fi-маршрутизаторів, не зачіпаючи сигнали стільникових телефонів і інших пристроїв. Для цього використовуються провідні чорнила з кристалами срібла, якими нанесений малюнок сніжинок в трикутниках.

Втім, для повної ізоляції приміщення від шпигунів доведеться обклеїти шпалерами стіни, підлогу і стелю. Що робити з вікнами і дверима, ще належить вирішити: можливо, будуть придумані прозорі варіанти захисних шпалер. Знайдуть застосування такі шпалери не тільки у великих корпораціях, але там, де потрібно забезпечити безпроблемну і захищену від підключень або вторгнень ззовні Wi-Fi-мережу - в лікарнях, готелях, театрах.

Вартість попередньої подібної розробки авторства британського оборонного відомства перевищувала 500 доларів за один квадратний метр, нагадує видання.

Loading...