Google показав, як світ тисячі років «жив» з Інтернетом

Google показав, як світ тисячі років «жив» з Інтернетом

До відкриття першого російського форуму Big Tent про вплив Інтернету на суспільство, економіку і культуру компанія Google випустила відеоролик "Як виглядав би наш світ, якщо Інтернет існував би вже тисячі років?".

Джерело: Відомості

До відкриття першого російського форуму Big Tent про вплив Інтернету на суспільство, економіку і культуру, який Google провів у Москві, компанія випустила відеоролик "Як виглядав би наш світ, якщо Інтернет існував би вже тисячі років?". У ньому використання сучасних популярних ресурсів довірили б історичним персонажам.

Починається відео з прокладання маршруту з Єгипту в Землю Обітовану за допомогою картографічного сервісу Google Maps - "40 років і вісім тисяч кілометрів". Після цього в ролику показано, як Микола Коперник править статтю про Землю у Вікіпедії: замість того, що планета плоска і тримається на трьох китах, він пише, що вона кругла і обертається навколо Сонця, пише hitech.newsru.

Частина ролика відведена російським історичним персонажам і подіям. Зокрема Лев Толстой починає запис в Twitter зі слів: "140 символів - це обмеження надзвичайно турбує і разом з тим ображає мене", художник Василь Кандинський критикує "Чорний квадрат" Казимира Малевича, опублікований на Flickr, а Олександр Пушкін отримує бейдж "Король балів" за часті "чек-іни" (відмітки) на балах.

Автори ролика також обіграли повстання декабристів 1825 року, показавши сторінку мітингу "За чесні вибори" в Facebook з гаслами "Ми за чесну спадкову передачу влади" і "Досить годувати царя!". Пожежа 1812 року в Москві зображена у вигляді відповідного оповіщення на сервісі "Яндекс.Карти".

Далі в кадрі з'являються новинний ресурс LifeNews, що повідомляє про "Останні дні Помпеї" з поміткою "Шок! Живопис!", а також торрент-трекер rutracker.org з посиланням на фільм братів Люм'єр "Прибуття поїзда".

Ролики з "історичним" використанням сучасних інтернет-ресурсів з'являлися і раніше. Так, у відео "Google Exodus - Passover movie", випущеному в березні 2011 року, показано, як Мойсей за допомогою сучасних сервісів зв'язується з богом, єгипетським фараоном та ізраїльтянами.

Loading...