Приховані камери будуть боротися з піратством в кінотеатрах

Приховані камери будуть боротися з піратством в кінотеатрах

Питання про те, як прибрати піратські відеокамери з кінотеатрів, хвилює кіностудії вже давно. Було перепробувано безліч варіантів, і в даний час є всі шанси на те, що проблема буде вирішена.

Джерело: Відомості

Питання про те, як прибрати піратські відеокамери з кінотеатрів, хвилює кіностудії вже давно. Було перепробувано безліч варіантів, і в даний час є всі шанси на те, що проблема буде вирішена. Одна з останніх розробок допоможе уникнути піратських записів фільму в кінотеатрі без обшуків сумок, конфіскації мобільних телефонів або найму охоронців.

За останнє десятиліття значно зросла кількість витоків блокбастерів прямо з кінотеатрів - їх просто записували будь-яким пристроєм для відеозйомки в кінотеатрі. Групи, подібні maVen, перетворили цей процес на справжнє мистецтво, розмножуючи копії свіжих фільмів в рекордно короткі терміни.

Але останнім часом спостерігається зворотна тенденція. На сьогоднішній день CamRip-и (фільми записані в кінотеатрі) складають всього лише 5% з 100 найбільш скачуваних фільмів, і на конвенції CinemaCon 2012, що проходила на цьому тижні, Кріс Додд, глава МРАА, заявив, що випадки записи на камеру впали до 50% по порівнянні з 2007 роком. У кількох виступах з того моменту, як він узяв на себе роль глави МРАА, Додд підкреслив, що краще дивитися кіно в «кінотеатрах, в темряві, на великому екрані», і мільйони кіноглядачів з ним згодні. На жаль, деякі засоби для боротьби з піратством, впроваджені в кінотеатрах, затьмарюють перегляд фільмів, пише nnm-club.info

Обшуки, огляди, металошукачі, конфіскація мобільних телефонів і навіть прилади нічного бачення, перетворили кінопрем'єри в дію, більш схоже на реєстрацію в аеропорту, ніж на розслабляючий вечірній відпочинок. Але, судячи з презентації, яка відбулася 25 квітня в рамках CinemaCon, все це скоро буде в минулому.

Компаніями Motion Picture Laboratories та Inc. (MovieLabs), була розроблена спеціальна система пристроїв PirateEye для фіксації запису відео в приміщенні кінозалу. Вона розроблялася з 2006 року по 2010 рік і обійшлася інвесторам у 5 млн. доларів.

Система передбачає установку камер, які сканують глядачів, в кінотеатрах і служить для виявлення об'єктивів відеокамер та мобільних телефонів. PirateEye також веде запис в якості, якого достатньо для початку судового переслідування.

Хоча, можливо, розроблена система може викликати природну реакцію - занепокоєння з приводу вторгнення в особисте життя заради захисту Голлівуду - експерти кажуть, що спостереження буде не ретельніше, ніж у інших систем відеоспостереження, з якими люди стикаються щодня. Стверджують навіть, що PirateEye допоможе людям розслабитися.

«Мета PirateEye - усунення підозрілих поглядів на вас, якщо ви ще не зробили нічого поганого», сказав Брайан Данн. «Якщо камери не зафіксують людини, що намагається незаконно записати фільм, знімки будуть знищені».

Але, здається, PirateEye зможе покінчити не тільки з піратами в кінотеатрах. За словами керуючого директора CinemaCon Мітча Нойхаузера, вдалося зловити злочинця не за зйомку фільма, а за запис презентації компанії Paramount. Цю людину заарештували і відвезли в поліцію. За словами її творців, завдяки системі вже вдалося заарештувати більше десятка людей в США.

Loading...