Росія хоче разом з Європою та США створити на Місяці постійно діючу базу

Росія хоче разом з Європою та США створити на Місяці постійно діючу базу

Росія запропонувала Європі та США взяти участь у будівництві постійно діючої бази на Місяці. З такою пропозицією виступив голова Роскосмосу Володимир Поповкін.

Джерело: Відомості

Росія запропонувала Європі та США взяти участь у будівництві постійно діючої бази на Місяці. З такою пропозицією виступив голова Роскосмосу Володимир Поповкін, передає ТСН.

«Москва хоче створити на Місяці постійно діючу колонію. Голова Роскосмосу запропонував Європі та США будувати її разом. Аналогічні пропозиції висувалися і Пекіном», — розповів Поповкін.

За його словами, Вашингтон і європейські столиці поки що мовчать. Обама не розділяє інтересу до перспектив завоювання космосу, а в європейських країн дуже різняться інтереси, пов’язані з майбутнім. За даними видання Corriere della Sera, стриману готовність досліджувати Місяць виявила лише Німеччина: компанія Astrium-Eads проектує в Бремені автоматичний посадочний модуль.

У листопаді відбудеться зустріч міністрів наукових досліджень країн ЄС, на якій прийматимуться рішення про нові програми Європейського космічного агентства. Проте поки прогнози на цьому фронті не дуже оптимістичні, зазначає видання.

Відмітимо, російські космонавти висадяться на Місяці в 2030 році. До 2020 року передбачається здійснити дві проміжні фази, необхідні для успіху місії. Перший етап — підготовка запуску автоматичного зонда Luna-Glob, який повинен здійснити посадку на Місяці вже в 2015 році. Потім буде запущений зонд Luna-Resurs. Його мета — вивчення мінеральних ресурсів для використання їх на Землі, зокрема, йдеться про гелій-3, який в майбутньому застосовуватиметься на АЕС для виробництва електроенергії. 

Loading...