NASA знайшла нові докази наявності води на Марсі

NASA знайшла нові докази наявності води на Марсі

Американський марсохід Opportunity виявив нові докази наявності води на Марсі. Про це повідомили в Лабораторії реактивного руху NASA в Пасадені.

Джерело: Відомості

Американський марсохід Opportunity виявив нові докази наявності води на Марсі. Про це повідомили в Лабораторії реактивного руху NASA в Пасадені (штат Каліфорнія), звідки ведеться управління всіма марсіанськими апаратами космічного відомства США.

Як відомо, марсохід Opportunity минулого літа приступив до вивчення кратера Індевор. За словами дослідників NASA, він виявив там свідчення того, що удар метеорита, що призвів до утворення кратера, вивільнив підземні гарячі води, які, в свою чергу, призвели до утворення на гірських породах цинку. Потім, стверджують науковці, вже охолоджена вода стала витікати за край кратера, залишаючи гіпсові мінеральні жили.

«Ці світлі мінеральні вени не схожі ні на що з того, що нам доводилося бачити раніше на Марсі. Вони є очевидним свідченням того, що по цим розламам у гірській породі текла вода», - зазначив один із провідних вчених програми марсіанських досліджень у рамках місії Opportunity Стів Сквайрес.

Тепер вчені планують направити Opportunity до родовища глинистих мінералів, який був виявлений апаратом під час спостережень з орбіти, сподіваючись знайти там докази наявності некислотних вод.

Loading...