Компанія Samsung обігнала фінську Nokia і стала найбільшим у світі виробником телефонів

Компанія Samsung обігнала фінську Nokia і стала найбільшим у світі виробником телефонів

Корейська компанія Samsung відібрала у фінської Nokia статус найбільшого в світі виробника мобільних телефонів. До цього лідер ринку залишався незмінним протягом 14 років.

Джерело: Відомості

Корейська компанія Samsung відібрала у фінської Nokia статус найбільшого в світі виробника мобільних телефонів. До цього лідер ринку залишався незмінним протягом 14 років, пише «Лента».

За оцінками аналітиків Strategy Analytics, у першому кварталі 2012 року Samsung продала 93500000 телефонів (включаючи смартфони), що на 36% більше, ніж рік тому. Поставки в Nokia склали 82700000 апаратів, а частка компанії на ринку за рік скоротилася з 30,4% до 22,5%.

За даними Strategy Analytics, Samsung в січні-березні 2012 року також вдалося здобути перемогу над Apple за поставкам смартфонів. Samsung посіла перше місце з результатом 44,5 млн. пристроїв, а компанія Тіма Кука отримала другий рядок рейтингу з 35,1 млн. смартфонів.

Варто зазначити, що за даними іншої аналітичної компанії, IHS iSuppli, лідерство на ринку смартфонів утримує Apple (35,1 мільйона проти 32 мільйонів у Samsung).

Nokia стала найбільшим в світі виробником мобільних телефонів в 1998 році, обігнавши Motorola. Компанія випускає «звичайні» мобільні телефони, бюджетні апарати на платформі Series 40 і смартфони на базі Symbian і Windows Phone. Частка смартфонів в структурі поставок Nokia значно нижча, ніж у Samsung і Apple.  

Loading...