Джеймс Кемерон і Google займуться видобутком корисних копалин на астероїдах

Джеймс Кемерон і Google займуться видобутком корисних копалин на астероїдах

У Сіетлі відбулася презентація проекту Planetary Resources з видобутку корисних копалин на астероїдах, який підтримують режисер Джеймс Кемерон і члени ради директорів Google Ларрі Пейдж та Ерік Шмідт.

Джерело: Відомості

У Сіетлі відбулася презентація проекту Planetary Resources з видобутку корисних копалин на астероїдах, який підтримують режисер Джеймс Кемерон і члени ради директорів Google Ларрі Пейдж та Ерік Шмідт. Про це повідомляється на сайті проекту.

Засновниками програми стали американський бізнесмен Пітер Діамантіс і один із перших космічних туристів Ерік Андерсон. Консультантом проекту виступає колишній астронавт NASA Том Джонс.

Творці програми мають намір використовувати безпілотні космічні кораблі для видобутку хімічних компонентів палива, а також корисних копалин, серед яких буде золото і метали платинової групи, з астрономічних об'єктів. У рамках програми на астероїдах планується видобувати не тільки метали, а також і воду, пише lenta.ru

За словами Діамантіса, в космосі в практично незліченних кількостях знаходяться "рідкісні на Землі метали і мінерали". Освоєння копалин на астероїдах, вважають в Planetary Resources, принесе величезну користь людству і зможе додати десятки мільярдів доларів до світового ВВП.

Компанія, яка буде займатися вилученням копалин із астероїдів, зареєстрована в США. Фірма вже розробила перші розвідувальні космічні кораблі для роботи у відкритому космосі - Arkyd-100 Series. Ці апарати в перші два роки роботи програми будуть займатися пошуком астероїдів, багатих на корисні копалини. Засновники проекту мають намір створити своєрідний "паливний склад" в космосі вже до 2020 року.

Loading...