Пілотований політ на Марс можливий мінімум через 20 років

Пілотований політ на Марс можливий мінімум через 20 років

Російські конструктори й учені можуть реалізувати амбіційний проект пілотованого польоту на Марс не раніше, ніж через 20 років. Таку думку висловив президент і генеральний конструктор РКК «Енергія» Віталій Лопота.

Джерело: Відомості

Російські конструктори й учені можуть реалізувати амбіційний проект пілотованого польоту на Марс не раніше, ніж через 20 років. Про це російським студентам розповів президент і генеральний конструктор РКК «Енергія» Віталій Лопота, пише Мignews.com.ua.

Лопота каже, що для польоту на Червону планету буде потрібно для початку розрахувати чисельність екіпажу й масу вантажу для його життєзабезпечення й роботи корабля.

«Треба оцінити, зі скількох чоловік повинен складатися екіпаж. Одному не можна — нудно. Двом теж не можна — вони через місяць один одного вже бачити не зможуть. І трьом теж, за рекомендаціями психологів через місяць у них буде союз двоє проти одного. Тому краще — чотири», — сказав Лопота.

Потім він навів дані, згідно з якими для здійснення польоту на Марс на кораблі необхідно перевезти близько 500 тонн вантажу.

«Я думаю, що якщо підійти до цього амбіційно, з політичною волею, то в нас сьогодні є технологічна можливість найближчим часом, років за три-чотири, мати ракетоносій, щоб подужати 70-75 тонн. Щоб набрати 500 тонн, їх має бути штук вісім», — підрахував учений.

«Ми можемо впоратися протягом 10 років, але щоб технологічно забезпечити життя екіпажу, ще років 10, тобто ми могли б років за 20 упоратися. Але знову ж амбіції потрібні й політична воля», — підсумував генконструктор РКК «Енергія».

Нагадаємо, у Москві завершився експеримент «Марс 500» по імітації польоту на Марс.  

Loading...